Richard Norbruis


Richard's praktijk is in het bijzonder gericht op transacties, vaak met internationale aspecten. Te denken valt aan M&A, private equity- en venture capital-transacties, private placements, management participaties, joint ventures, herstructureringen, commerciële contracten en financieringen.


Daarnaast staat hij cliënten bij in geschillen die kunnen voortvloeien uit transacties, zoals bijvoorbeeld schadevergoedingsacties onder overnamecontracten, aandeelhoudersgeschillen en andere ondernemingsrechtelijke kwesties en procedures.


Eerder was Richard 9 jaar partner bij NautaDutilh, 15 jaar bij Freshfields Bruckhaus Deringer en 4 jaar bij Ernst & Young. Hij heeft ruime internationale ervaring en heeft vele jaren als advocaat in New York City gewoond en gewerkt. Hij beheerst de Engelse en Duitse taal uitstekend.


Richard was enkele jaren (2011-2014) lid van het kernglobale managementteam van Freshfields, en van het kernglobale managementteam van EY Law, de advocatentak van Ernst & Young (2014-2018).

Thans is Richard voorzitter van de Raad van Commissarissen van BE Semiconductor Industries N.V. ('Besi'), een toonaangevende leverancier van halfgeleiderassemblageapparatuur waarvan de aandelen zijn genoteerd in de AEX-index van Euronext Amsterdam.Richard Norbruis
Advocaat

Fred. Roeskestraat 115
1076 EE Amsterdam

+31 651497722