Thijs Clement


De praktijk van Thijs bestaat uit de fiscale en juridische begeleiding van zowel binnen- als buitenlandse ondernemingen bij een diversiteit aan transacties (M&A, herstructureringen, joint ventures, managementparticipaties). Daarnaast staat hij vermogende particulieren bij, vaak in de rol van 'trusted advisor'.


Hij heeft uitgebreide ervaring op het gebied van het (internationaal) belastingrecht en de zaken die hij behandelt zijn veelal grensoverschrijdend. Dat betreft zowel de structurering van investeringen door buitenlandse investeerders in Nederland, als de begeleiding van activiteiten van Nederlandse ondernemingen in het buitenland.


Eerder was Thijs onder meer 3 jaar partner bij Loeff Claeys Verbeke en 17 jaar bij Van Doorne, waarvan enkele jaren als Managing Partner (2010-2012). Later was Thijs ook de Senior Partner van dat kantoor (2016-2018).


Thijs heeft ook ruime internationale ervaring. Hij heeft vier jaar in Parijs gewoond en gewerkt en beheerst zowel de Franse als Engelse taal uitstekend. Thijs is lid van de International Fiscal Association (IFA) en de International Bar Association (IBA) en is regelmatig spreker op internationale bijeenkomsten.
Thijs Clement
Advocaat

Fred. Roeskestraat 115
1076 EE Amsterdam

+31 629022932